De Omgevingswet komt er nu echt aan! 2018 zal niet gehaald worden, maar om hierop in 2019 goed voorbereid te zijn, organiseren Dirkzwager advocaten & notarissen en SAB Adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling een drieluik van kennismiddagen over de Omgevingswet. Zet de volgende donderdagen vast in uw agenda: 21 september, 12 oktober en 9 november 2017.
Stand van zaken Omgevingswet
De behandeling van de ontwerp-AMvB’s van de Omgevingswet in de Eerste Kamer is afgerond. De volgende stap is dat advies wordt gevraagd aan de Raad van State over de AMvB’s. Aanbieding van de AMvB’s aan de Raad van State gebeurt gelijktijdig met de aanbieding van het wetsvoorstel voor de Invoeringswet, zodat deze in samenhang kunnen worden beoordeeld.
Diepgang
Nu de inhoud van de ontwerp Invoeringswet en de onderliggende ontwerp AMvB’s bekend zijn kunnen we meer de diepte in duiken op verschillende onderdelen van de wet. De drie onderwerpen die wij voor u hebben geselecteerd, hebben betrekking op de belangrijkste ruimtelijke instrumenten, zoals de omgevingsvisie, het omgevingsplan en de omgevingsvergunning. Ook de financiële kant van de nieuwe wetgeving is natuurlijk van groot belang voor de ruimtelijke ordeningspraktijk.
Op 21 september 2017 organiseren Dirkzwager en SAB de eerste Kennismiddag uit deze reeks met als onderwerp “De omgevingsvisie en het omgevingsplan in de praktijk”. Hiervoor nodigen wij u graag uit. Na deze Kennismiddag heeft u een meer concreet beeld van de inhoud van de Omgevingswet en de gevolgen voor de ruimtelijke ordeningspraktijk van de toekomst.
Datum
Donderdag 21 september 2017
Locatie
Dirkzwager advocaten & notarissen, Velperweg 1 te 6824 BZ Arnhem
Voor wie?
Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten, provincies, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, aannemersbedrijven, woningcorporaties etc.
Programma
13.30 – 14.00 uur
Ontvangst met koffie en thee
14.00 – 14.45 uur
Jasper Molenaar (Dirkzwager) en Mariël Gerritsen (SAB): De Omgevingswet op hoofdlijnen met aandacht voor de Invoeringswet en de opzet van de AMvB’s.
14.45 – 15.30 uur
Henrike Francken (SAB): De Omgevingsvisie
15.30 – 15.45 uur
Pauze
15.45 – 16.30 uur
Jasper Molenaar en Maarten Baneke (Dirkzwager): Het Omgevingsplan
16.30 uur
Borrel
De sprekers
Maarten Baneke is sinds 1982 advocaat en sinds 1987 werkzaam bij Dirkzwager. Maarten heeft ruime ervaring als advocaat voor overheden en bedrijven op het gebied van privaatrecht (gebiedsontwikkeling met alle bijkomende contractuele relaties, grondexploitatie, WVG, onrechtmatige overheidsdaad) en publiekrecht (ruimtelijke ordening, natuurbeschermingsrecht, energie, vergunningverlening, handhaving), zowel in advisering als in gerechtelijke procedures. Hij heeft ruime ervaring met projecten in delfstoffenwinning. Zijn opdrachtgevers zijn (nuts-)bedrijven, overheden (gemeenten, waterschappen), ontgronders en projectontwikkelaars.
Henrike Francken is werkzaam als senior-planoloog en projectleider bij SAB. Opgeleid als sociaal-geograaf is zij gewend om maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een ruimtelijke invalshoek te bekijken én te vertalen naar visie en/of beleid. Deze kennis heeft zij reeds in diverse structuur-/omgevingsvisies toegepast, maar ook in specifieke opdrachten zoals een demografisch effectrapport.
Mariël Gerritsen is als senior-planoloog en –projectleider bij SAB betrokken bij diverse grote en complexe gebiedsontwikkelingen. Als adviseur van met name overheden en grote private partijen is ze betrokken bij onder meer bestemmingsplannen en exploitatieplannen voor ruimtelijke ontwikkelingen in het stedelijk gebied. In lopende projecten adviseert ze over en anticipeert ze met enige regelmaat op de komst van de Omgevingswet.
Jasper Molenaar is advocaat bij Dirkzwager advocaten & notarissen. Jasper is sinds 2005 advocaat, hij werkt sinds 2008 op de sectie Overheid en Vastgoed bij Dirkzwager. Hij geeft regelmatig lezingen op het gebied van ruimtelijke ordening en volgt de ontwikkeling van de Omgevingswet vanaf de eerste consultatie op de voet. Hij heeft de afgelopen jaren dan ook al meerdere lezingen verzorgd over dit onderwerp.
Aanmelden
Aanmelden voor deze kennismiddag kan tot uiterlijk 13 september a.s. via info@sab.nl . Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel is het aantal personen dat de bijeenkomst kan bijwonen, beperkt tot 2 per organisatie. Daarnaast is het totale aantal deelnemers beperkt tot 90 personen. Na aanmelding ontvangt u een routebeschrijving en verdere informatie over de middag.
Graag tot ziens op 21 september a.s.!
klik hier voor de flyer